Osa lumevangi jäänud võistlustantsijad ööbis Kiilis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili koolimajas ööbisid täna öösel väikesed võistlustantsijad.
Kiili koolimajas ööbisid täna öösel väikesed võistlustantsijad. Foto: Raigo Pajula

Osa eile Harjumaale Kiili tantsuvõistlustele tulnud ja lumevangi jäänud lastest  pidid öö veetma kohalikus koolis.

«Tallinna poole minejad pääsesid eile õhtul kella 10 ja 11 vahel minema, aga Lõuna-Eesti rahvas tuli majutada kooli,» rääkis tantsuvõitluse organiseerinud tantsuklubi Twist treener Silvia Purje Postimees.ee'le.

Kiili vallavanema Vambo Kaalu sõnul ööbis koolis 25 Lõuna-Eestist ja Saaremaalt pärit  tantsijat ja nende juhendajat. «Väiksesse saali panime matid maha ja lasteaiast tõime tekid, nii et nad said seal ööbida,» sõnas vallavanem.

«Vald oli hästi tubli ja tegid kõik, mis neist olenes ja mis vähegi teha said, ja meil ei ole neile mingeid pretensioone,» sõnas Purje.

Treeneri sõnul saabuvad ja lahkuvad lapsed võistlustele eri aegadel ning umbes poole päeva peale jõudis nendeni info, et u viie kilomeetri kaugusel asulast on kinni jäänud nii tulijad kui ka minejad. Purje sõnul hakkasid nemad abi otsima kella 16 ajal, kui 112 helistanud vanematele öeldi, et päästeametil ei ole jõudu, et neile appi tulla.

«Kõige raskem oli neil, kel sai ummikus bensiin otsa ja kes pidid hakkama jala kõndima, aga eks sedagi võib kokkukukkumiseks nimetada, kui sa seal lumehanges enam sumbata ei jõua,» tõdes ta. Purje lisas, et ilmselt nii mõnigi nõrkes lumes rühkides, kuid tal pole infot selle kohta, et midagi oleks juhtunud tantsuvõistlustel osalenud lastega.

«Isegi sai kodu ja kooli vahet käidud ja hangest läbi sumbatud ning ega see kerge ei ole, koos nende kottide, laste ja asjadega,» rääkis treener, kes elab Kiili koolis 500 m kaugusel.

Maasturimeeste karuteene

Vallavanema sõnul tekkis suur ummik Kiili ja ringtee vahel.

«Džiibimehed tegid meile karuteene, kuna üks rivi oli kinni jäänud, siis mitte ei mindud esimesele appi, vaid arvati, et me sõidame džiipidega mööda ja jäid täpselt samamoodi kinni,» sõnas Kaal.

Kuna tee oli autosid täis, siis polnud vallavanema sõnul võimalik seda lumest puhtaks lükata enne, kui kõik sõidukid olid lahti tõmmatud.

Vallavanema hinnangul oli ummikus vähemalt 70 kuni 80 autot ning kella 23ks saadi tee puhtaks.

«Lükkasime oma masinatega riigiteed puhtaks ja seetõttu jäi meie oma külateed lahti ajamata,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles