Mikser: valija on läbi näinud populistlikud jõud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser rõhutas parteide uusimaid toetusreitinguid, milles sotsid on tõusnud populaarsuselt teisele kohale, kommenteerides, et valija on läbi näinud oma sõnumit populistlikult esitavad jõud.

Sotside toetuse jätkuvat kasvu selgitades ütles Mikser Postimees.ee’le, et küsitlustulemus peegeldab pikaajalist trendi.

«See teeb heameelt, et oleme tõusul, me oleme pikka aega teinud selle nimel tööd, meie huvi ongi olnud, et tõus oleks järjepidev, mitte järsk,» rõhutas Mikser.

«Meie peamine siht on tõusta juhtivaks poliitiliseks jõuks Eestis ning erilist heameelt teeb, et oleme Reformierakonnale kui senisele populaarseimale parteile lähemale jõudnud,» lisas SDE esimees.

Siseheitlusi pidavate Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetuse kohta ütles Mikser, et seda peaksid eelkõige erakonnad ise kommenteerima. «Meedia on siseprobleemides erakondi veel leebelt käsitlenud, eks pinna all on seal ilmselt veelgi palavam,» avaldas ta siiski arvamust.

«Tähelepanuväärne on ka, et esimese saja päevaga, mil tavaliselt uus valitsus on nautinud kriitikavaba tähelepanu, pole seekord võimuerakonnad oma edu kinnistatud, pigem vastupidi,» nentis Mikser.

«Oluline pole mitte ainult parteide siseheitlused, vaid oma sõnumi populistlik esitamine – küsitlustulemuste järgi on valija selle läbi näinud, mis on kindlasti kompliment eesti valijale,» sõnas SDE esimees Sven Mikser.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) tõusis juulis 24 protsendiga toetuselt teiseks erakonnaks Reformierakonna järel, pisut kasvatas populaarsust ka Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), veidi kaotasid populaarsust Reformierakond ja Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles