Obama pani Twitteri huugama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

Ameerika laenulae lahingu rindejoonele on astunud Twitter. President Barack Obama ametlik konto säutsus eile välja kõikide vabariiklastest kongressmanide Twitteri-nimed.

Tüüpiline @BarackObama sõnum nägi välja umbes selline: «Utah’ valijad: säutsuge @OrrinHatch ja @SenMikeLee ja paluge neil leida mõistlik eelarve-kompromiss.»

Presidendilt said sõnumi kõik tema enam kui 9,3 miljonit järgijat.

Kampaania ei ole aga esialgsetel andmetel osutunud läbi ja lõhki edukaks.

Ühe Twitteri kasutaja sõnutsi, kes pidavat presidendi kontol silma peal hoidma, on Obama juba esimese päevaga kaotanud vähemalt 10 000 järgijat.

President Obama on korduvalt palunud kodanikel rahvaesindajad Twitteri vahendusel käsile võtta.

«Kui te tahate näha parteiülese kompromissi sündi, andke sellest teada oma esindajale Kongressis,» ütles president rahvale oma esmaspäevases telepöördumises.

«Helistage. Saatke e-mail. Säutsuge.»

Twitterit on kasutanud ka vabariiklased, kuid alamkoja spiikri John Boehneri ja esindajatekoja vabariiklaste liidri Eric Cantori kontod on sel nädalal üsna unised olnud.

Poliitikute säutsud on aga üsna vagurad võrreldes väljaütlemistega, mida ärritunud kodanikud lendu lasevad.

Suure tünnitäie õli valas tulle meediakriitik Jeff Jarvis, kes frustreeritud Twitteri-inimesed oma Washingtoni vastu suunatud «f-sõnade» kampaaniaga üles õhutas.

«Inimestel on kõrini Washingtonist, kõrini sellest võlakriisist ja neil on lihtsalt vaja oma aur välja lasta,» ütles 76 777 järgijaga Jarvis nädala alguses CBSile antud intervjuus.

Teema levis kui viirus ja on inspireerinud juba sadade tuhandete kaupa säutsusid.

«Asja ilu peitub selles, et kuulda on rahva häält. Otse – mitte meedia või valitsuse või kellegi teise vahendusel,» ütles Jarvis.

«Sõna võtavad päris inimesed, kel on valitsusele üht-teist öelda.»

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles