Jõgevamaa juhid elavad nädalavahetusel tsiklimeheelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto 2010. aasta motoparaadist. Kolonni eestsas sõidab Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.
Foto 2010. aasta motoparaadist. Kolonni eestsas sõidab Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. Foto: Jaan Lukas

Tänasel motoparaadil sõitis laagripaigast Kuremaalt Jõgeva kesklinna 1700 tsiklijuhti, kes osalevad 28-31. juulini toimuval rahvusvahelisel motomatkajate kokkutulekul Jõgevatreff 2011.

Kolonni esikolmiku moodustasid Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Jõgeva linnapea Kalmer Lain ja Jõgeva vallavolikogu esimees Alo Teder, kes sellel nädalavahetusel klassikalist  mootorratturielu elavad.

Paraadil sõitis mootorratturite kolonni ees  Jõgevamaa lipuga varustatud tsikliga maavanem Viktor Svjatõšev. «Jõgevatreff  toob Jõgevamaale kümnete riikide mootorratureid, samuti tsiklimeestele kaaselajaid ja nii võib seda vaieldamatult pidada  kõige turistiderikkamaks sündmuseks Jõgevamaal, kus jätkub aega ka looduse vaatamiseks, erinevate ajalooliste ja kultuurilooliste paikade külastamiseks,» ütles ta. «Jõgevamaa elanikud tunnevad rõõmu võimalusest vaadata tsikleid, ajada jutu tsiklimeeste ja -naistega. Motoinimestel on hea meel nautida oma seltskonda.»

Paraadi lõputseremoonial tunnustas maavanem maavalitsuse aukirjadega Jõgevatreffi korraldamise algatajat ja pikaajalist eestvedajat Igor Ellissoni, oma isa jälgedes läinud poegasid Eigo ja Argo Ellissoni ning Veikko Raasukest ja Olev Krooni.

Esimeste seas sõitis motoparaadil ka Jõgeva linnapea Kalmer Lain, kes tervitas mootorrattureid Jõgeva kesklinnas. «Traditsioon korraldada Jõgevatreffi on kahekümne aastane – niisiis sama vana  taasiseseisvunud Eesti Vabariigiga,» ütles ta. «Inimesed soovivad olla vabad ja mõneti võib vabaduse sümboliks pidada ka mootorrattureid, kes sageli igatsevad eemale linnakärast loodusesse jne,» rõhutas ta oma kõnes.

Paraadi  esikolmikus sõitis ka Jõgeva vallavolikogu  esimees ja põllumajandusettevõtte AS Perevara juht Alo Teder, kelle hobiks on mototuristina erinevaid Euroopa riike külastada.

Jõgevatreffile kogunenud 1800-liikmelise tsiklirahva pere laagripaigaks on aga Kuremaa, kus osaletakse ka spordivõistlustel ja saadakse osa kultuuriprogrammist.

Esmakordselt toimus kokkutulek Jõgevatreff 1992. aastal Pala vallas Ranna külas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles