Alevik jäi vee ja toasoojata, elektrist rääkimata

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume kätetöö.
Lume kätetöö. Foto: Postimees.ee lugeja

Eilne lumesadu jättis Järvamaa Väätsa aleviku elektrita, mille tagajärjel jäid inimesed ilma nii toasoojast kui ka veest.

Eile hommikul kadus pooles alevikus elekter, mistõttu jäi seisma katlamaja, mis lisaks sooja tootmisele pumpab ka vett, ütles Väätsa vallavanem Kaja Sepp Järva Teatajale. Samuti ei tööta kanalisatsioon. «Olukord on kriisimaiguline, kuid pole hullu, küll saame hakkama,» kinnitas Sepp.

Kuna kohalik kool ja lasteaed olid kütmata ja veeta, ei võtnud lasteaed hommikul vanematelt lapsi vastu ja ka kool saatis lapsed koju tagasi.

Elektrikatkestuse tõttu on vee- ja kütteprobleeme Harjumaal Vaidas ja Jüris.

Pool Vaidat, mitmekorruselised majad on ilma kütteta, vett ei ole terves alevikus, rääkis Rae vallavanem Raivo Uukkivi Postimees.ee'le.

Tema sõnul otsitakse Vaidas võimalusi kanalisatsioonipumpla tööle saada, et ilma veeta alevikule vett anda.

Uukkivi sõnul ei oska Eesti energia öelda, millal asi korda saab.

Vallavanema sõnul on olukord veidi parem Jüris, kus ilma veeta ja elektrita on pool alevikust. «Jüris on pool alevikust meie vee- ja elektrivahendaja hooldada ja teine on eesti energia käes,» selgitas vallavanem. «Meie omad ilmselt reageerisid kiiremini ja nende piirkond on Eesti Energia omast väiksem ka,» selgitas ta, miks osa Jüri rahvast veepuudusest pääses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles