Hiinas hukkus pussitajate rünnakus kuus inimest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis elavad Uighurid protesteerivad Hiina saatkonna ees
Türgis elavad Uighurid protesteerivad Hiina saatkonna ees Foto: SCANPIX

Hiina võimude sõnul hukkus riigi Xinjiangi regioonis kahe mehe noaga sooritatud rünnakutes kuus ja sai vigastada 28 inimest, vahendas AFP. Samuti sai üks ründajatest hiljem surma.

Kaks tapjat pussitasid korduvalt rekkajuhti ning ründasid seejärel inimesi Kashgari linnas, vahendas BBC. Tegemist oli Xinjiangis teise samalaadse juhtumiga ühe kuu jooksul. See piirkond on koduks Uighuri moslemite kogukonnale ning seetõttu ka etniliste pingete koldeks.

Kohaliku ametniku sõnul olid mõlemad ründajad Uighuri vähemusest. Xinjiangi valitsuse kontrollitava veebilehe andmetel võtsid ründajad kõigepealt üle valgusfoori taga seisnud veoki. Pussitasid veokijuhi surnuks ning sõitsid masinaga seejärel kõrvalseisjatele otsa. Edasi astusid ründajad masinast välja ning hakkasid inimesi juhuslikult ründama.

Kodulehel seisis, et inimestel õnnestus üks ründajatest maha suruda ning tappa ning teine kinni püüda, vahendas AFP.

Uighuri aktivistide sõnul provotseerisid julgeolekujõud kokkupõrkeid avades tule rahumeelse demonstratsiooni pihta. 18. juulil toimunud samalaadses rünnakus hukkus mitu politseiametnikku ning tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles