Michael W. Hodin: välisomandus kui julgeolekuoht pole mingi teema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Council on Foreign Relatsions mõttekoja aruteludest on teiste seas osa võtnud ka Venemaa endine kaitseminister ning praegune asepeaminister Sergei B. Ivanov, (konverents New Yorgis, 4.aprillil 2011).
Council on Foreign Relatsions mõttekoja aruteludest on teiste seas osa võtnud ka Venemaa endine kaitseminister ning praegune asepeaminister Sergei B. Ivanov, (konverents New Yorgis, 4.aprillil 2011). Foto: SCANPIX

Postimees küsis USA  mõttekoja Council on Foreign Relations eksperdilt, kas välismaalaste maaomanduste ja suure osalusega Eesti majanduses võib kaasneda ka mingeid riske.

Michael W. Hodin, USA mõttekoja Council on Foreign Relations ekspert:

Välisomandus kui julgeolekuoht pole mingi teema. Me peaksime väliskapitali tervitama, see on hea majanduskasvule ja suhetele ühiskondade vahel.

Kui millegi üle muretseda, siis Iraani tuumaprogrammi ja vananeva rahvastikuga toimetulemise üle.

Edukad Hiina, Brasiilia või India ettevõtjad, kes investeerivad Ameerikasse või Euroopasse, ei ole miski, mille pärast muretseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles