Kruglov siirdus Venemaa kõrgliigasse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Ameerika turneel Eesti koondise kaptenipaela kandnud Dmitri Kruglov tegi karjääris väärika sammu edasi. Kruglov loodab, et saab FC Rostovis stabiilselt mänguaega.
Lõuna-Ameerika turneel Eesti koondise kaptenipaela kandnud Dmitri Kruglov tegi karjääris väärika sammu edasi. Kruglov loodab, et saab FC Rostovis stabiilselt mänguaega. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise vasakäär Dmitri Kruglov tegi karjääris võimsa hüppe, kui sõlmis kolme aasta pikkuse lepingu Venemaa kõrgliiga klubiga FC Rostov.


«See on minu karjääris ikka päris suur samm edasi,» rõõmustas mullu Aserbaidžaani klubis Bakuu Inter pallinud Kruglov. «Venemaa kõrgliiga on ikka teine tase kui Aserbaidžaan.»

Kruglov oli enne Venemaale siirdumist üks neist rahvuskoondise mängijaist, kellele oli hädasti klubivahetust vaja. Tänavu mais 27-aastaseks saanud Kruglovi tase on paari aastaga oluliselt tõusnud ning edasist arengut silmas pidades pidi ta Aserbaidžaanist lahkuma.

Postimehele teadaolevalt püüti Kruglovile vahepeal ka Suurbritanniast tööandjat leida, kuid need üritused vilja ei kandnud.  

Mees ise rääkis, et suvel tekkisid variandid ka Poolast ja Ukrainast ning isegi Inter oli nõus talle Aserbaidžaanist tööandja leidma, kuid sinna ta jääda ei soovinud.

Kruglovi kindlameelsus kandiski vilja ning vähemalt liiga tugevuse poolest on ta nüüd koos Hollandi liiga klubis AZ Alkmaar mängiva Ragnar Klavaniga Eesti koondislastest kõrgeimal tasemel mängiv jalgpallur.
«Kui uut klubi hakkasin otsima, siis ei olekski osanud arvata, et lõpptulemus nii hea saab olema,» kinnitas Kruglov. «Parim variant võimalikest.»

Sellist mõtet, et ta üldse väärikat klubi ei leia ning peab veidikeseks kodumaale jõudu koguma tulema, Kruglovil peast läbi ei käinud: «Ega ma tegelikult eriti ei pabistanudki. Eelmisel aastal leidsin klubi ju ühe kuuga.»
Nõukogude Liidu lagunemisest peale kaks korda Venemaal tugevuselt teise liigasse langenud, kuid alati kohe järgmisel aastal taas tippseltskonda kerkinud Rostov jagab praegu Venemaa liigas koos Naltšik Spartakiga 14.–15. kohta.

Väravate vahe annab Rostovile 14. positsiooni ehk praeguse seisuga, kui 16-liikmelisel seltskonnal on pidada veel 12 vooru, pääsetaks praegu esimesena väljalangemisest. Hoolimata liigatabeli kesisest seisust peab Kruglov klubi eelmisest märksa tugevamaks.

«Treeningute tase on väga kõrge. Kuna siin on praegu väga palav, üks päev oli lausa 40 kraadi, siis on trennid lühikesed, nii tund, tund ja veerand, kuid see-eest väga intensiivsed,» kinnitas Kruglov. «Võrreldes aseritega on tase parem.»

Tegelikult sõlmis Eesti rahvusesinduse vasakpoolkaitsja (vajadusel vasakkaitsja) lepingu eelmise nädala lõpus. Asi saab kinnituse siis, kui Rostov hangib tööloa, mis peaks saabuma täna.

Kui kõik hästi läheb, saab karjääri jooksul varemgi idanaabrite juures pallinud Kruglov juba sel laupäeval Venemaa kõrgliigas võõrsil Novgorodi Volga Nižni vastu platsile.

«Peatreener (Sergei Balahnin – toim) igal juhul ütles, et ma valmistuksin juba laupäevaks,» märkis Kruglov. «Loodan, et minu võimalus siin pidevalt mänguaega saada on päris suur.»

Väga palju Kruglov seepärast muretsema ei pea, kuna temasarnaseid vasakujalgseid mehi olevat meeskonnas vähe. Küll aga tundub, et kuna vasakus poolkaitses mängib ees heal tasemel Leedu koondislane Edgaras Česnauskis, jääb Kruglov ilmselt vasakkaitse kohale.

Just kaitseliin ongi senise 18 vooruga Kruglovi uuele koduklubile enim peavalu valmistanud. Seniste mängudega on oma võrku lastud lüüa 33 palli, mis on rohkem kui kellelgi teisel. Eesti koondise väravavahi Sergei Pareiko endine tööandja Tomski Tom on selles arvestuses 28 sisselastud väravaga teine.

Kruglov kinnitas ka eile, et hoolimata sellest, kas ta laupäeval mängib või mitte, sõidab ta koondisele  appi, et pidada 10. augustil sõprusmäng Türgiga.

Venemaa kõrgliiga klubi FC Rostov

•    Asutatud: 1930.
•    Peatreener: Sergei Balahnin
•    Staadion: Olimp-2 (mahutab 15 840 inimest)
•    Parim tulemus: 1997. aastal Venemaa kõrgliiga 6. koht
•    Eelmine hooaeg: Venemaa kõrgliigas 9. koht
•    Liigatabel sel hooajal: 1. CSKA 41 punkti, 2. Peterburi Zeniit 36, 3. Moskva Dinamo 35, 4. Kaasani Rubiin 30, 5. Anži Mahhatškalale 30, 6. Moskva Lokomotiiv 28, 7. Moskva Spartak 28, 8. Krasnodari Kuban 25, 9. Krasnodar FC 23, 10. Terek Grožni 22, 11. FK Amkar Perm 19, 12. Tomski Tom 19, 13. Novgorodi Volga Nižni 16, 14. FC Rostov 13, 15. Spartak Naltšik 13, 16. Samara Krõlija Sovetov 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles