Tallinn: torustiku ümberehitamine pole otstarbekas

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Tallinnas Tuukri tänaval.
Uputus Tallinnas Tuukri tänaval. Foto: Märt Tibar

Tallinna kommunaalameti hinnangul ei ole majanduslikult otstabekas pealinna torustikku sel määral ümber ehitada, et see sel laupäeval sadanud veehulga ära suudaks juhtida.

«Selliste sademehulkade puhul on tegemist vääramatu jõuga ning kogu Tallinna torustiku ümberehitamine selliste veekoguste pidevaks ärajuhtimiseks ei ole majanduslikult otstarbekas,» märkis kommunaalameti inseneriosakonna juhataja Reio Vesiallik laupäeval sadanud 81,4-millimeetrisele ööpäeva rekordveehulgale viidates. «Olemasolevate süsteemide ümberehitusele seab lisaks takistused olemasolev infrastruktuur.»

Tuukri tänava piirkonna probleemi lahendamisele võiks Vesialliku hinnangul kaasa aidata tänavu välja kuulutatud riigihange, mille eesmärk on anda tehniline lahendus dimensioneeritud skeemi kujul sademevee lahkvoolsele ärajuhtimisele Seevaldi kollektori valgalal ning ühtne lahendus Seevaldi kollektori, Mustjõe ja Pelgulinna valgalade sademevee puhastamiseks ja juhtimiseks Kopli lahte.

Lisaks märkis Vesiallik, et töös on Ülemiste liiklussõlme ehitus, mille käigus lahendatakse liiklussõlme sademevee ärajuhtimine Tallinna lahte läbi Kadrioru pargi olemasolevate tiikide, et vähendada sademevee koguseid Ülemiste järve ülevoolukanalis ning Kadrioru piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles