Läti uus president ootab Medvedevit külla

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērzinš.
Läti president Andris Bērzinš. Foto: SCANPIX

Juuli alguses Läti presidendiks tõusnud Andris Bērziņš kinnitas Venemaa presidendi administratsiooni ülemale, et ootab Dmitri Medvedevit endiselt Lätisse.

Bērziņš kohtus täna Vene presidendi administratsiooni ülema Sergei Narõškiniga, kinnitades talle, et Medvedev on endiselt Lätis oodatud, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Bērziņši eelkäija Valdis Zatlers külastas mullu detsembris Venemaad, kus kohtus lisaks Medvedevile ka peaminister Vladimir Putiniga. Ühtlasi esitas Zatlers oma Vene kolleegile kutse külastada Lätit.

Bērziņš kinnitas tänasel kohtumisel Narõškinile, et tema eelkäija kutse kehtib endiselt, leides, et kohtumiseks tuleks seada ka konkreetsed eesmärgid.

Narõškini sõnul tuleb iga riigivisiiti kasutada võimalikult efektiivselt. Ka kinnitas Narõškin, et Bērziņš jättis talle kohtumisel hea mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles