Kaks Malta preestrit mõisteti süüdi lastekodulaste seksuaalses kuritarvitamises

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Kaks Malta preestrit mõisteti täna vangi 1980-ndatel aastatel lastekodu poiste seksuaalse kuritarvistamise pärast, vahendas AFP.

Charles Pulis mõisteti vangi kuueks aastaks. Mees jäi süüdi seksuaalsetes kuritegudes üheksal juhul, neist kaheksa olid seotud lastekoduga. Godwin Scerri läheb vangi viieks aastaks. Teda süüdistati seksuaalsetes kuritegudes, kuid nende arvu ei avalikustatud. Süüdimõistetud preestrite advokaadid kinnitasid, et otsus kaevatakse edasi.

Üks ohver Lawrence Grech ütles pärast kohtuotsust, et tulemusega ollakse väga rahul. «Nad tegid palju halba. Nad mõjutasid meie ja meie perekondade elusid,» ütles Grech emotsionaalses kõnes. «Mõned ohvritest lõpetasid narkootikume kasutades ning mõned on sellest ajast surnud. Nende põhjustatud kahju ei kao kunagi.»

Malta kirik avalikustas eelmisel aastal, et pedofiilia küsimusi uuriv meeskond, mis loodi 1999. aastal, on saanud avaldusi 45 preestri vastu. Neist ligi pooled on olnud alusetud.

Preestrite ohvriks langenutele korraldati eraldi kohtumine paavst Benedictus XVI-ga, kui ta eelmise aasta aprillis Maltal käis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles