Hiina taksojuhid streigivad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streigi ajal tee äärde pargitud taksod
Streigi ajal tee äärde pargitud taksod Foto: SCANPIX

Hiina idaosas asuvas Hangzhou linnas streigivad kolmandat päeva taksojuhid. Viimastes rahutustes näitasid peamiselt riiki sisenenud välistöölised välja rahulolematust tõusvate kulude ja maksude suhtes, vahendas Reuters.

Enam kui sada taksojuhti ning nende perekonnad kogunesid Shangaist ligi 200 kilomeetri kaugusel asuvas Henani provintsis, et nõuda suuremat palka. «Nad ütlevad meile, et «kui te olete nii õnnetud, siis miks te tagasi ei lähe.» Nad ei kohtle meid tõsiselt, kuna me ei ole siit pärit,» ütles oma nime avaldamisest keeldunud taksojuht Reutersile.

Taksojuhtide sõnul teenitakse tööga Hangzhous umbes 500 jüääni (55 eurot) päevas, millest ligi 80 protsenti kulub kütusele ja autorendi maksudele.

«Mu abikaasa teenib nii vähe. Paljudel päevadel jääb ta isegi kahjumisse. Väga raske on nii elada,» selgitas üheksakuuse lapsega protestil osalenud naine.

Ligi 1500 rahulolematut taksojuhti alustasid streiki esmaspäevase tipptunni ajal. Juhtide endi sõnul on tuhanded juba sellelt töölt lahkunud. Täna oli võrreldes eelnevate päevadega siiski turistide seas populaarse linna tänavatel sõitvaid taksosid näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles