Tallinn laseb lund ära vedada eelkõige vanalinnast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Marco Leosk

Tallinna teehooldusettevõtted on nädalavahetusel Eestit tabanud lumetormi järel lund ära vedanud eelkõige vanalinnast ja vähesel määral ka Lõuna-Tallinnast.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et teisipäeva pärastlõuna seisuga oli vanalinnast ära veetud 3285 kuupmeetrit ja Lõuna piirkonnast 600 kuupmeetrit lund.

Suurem osa Lõuna piirkonnast äraveetud lumest on kokku kogutud Kadaka puiesteelt, kus see takistas olulisel määral sõidukite liiklust.

Teehooldusfirmad viivad tänavatelt kokku kogutud lume Filtri tee, Mustjõe, Pääsküla ja Punase tänava lumeladustusplatsidele.

Kaks aastat tagasi kaalus linnavalitsus ideed hakata tänavatelt kokkukogutud lund kallama linnahalli juures merre. Pärast keskkonnaspetsialistidega konsulteerimist otsustas linn seda mitte teha, pealegi on teehooldustettevõtetel lumeladustusplatsid olemas.

Sule sõnul ei ole lume merre kallamine praegu enam päevakorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles