Metsloomi ei tohi koju kaasa võtta

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kährik
Kährik Foto: Margus Ansu.

Hommikul tööle tulles nägi Taavi Vaivere tee ääres hästi aeglaselt liikuvat kährikupoega, kes tundus mahajäetu ja nõrgana, mistõttu otsustas Taavi looma aidata.

«Helistasin keskkonnaameti numbrile 1313, kuid sealt öeldi, et võõrliikidega nemad ei tegele, kuid sõitsin koju lõunale, oli kährikupoeg ikka sealsamas ja minu süda ei lubanud teda sinna tee äärde jätta,» rääkis Taavi, kirjutas Meie Maa.

Taavi sõnul oli loomal hästi palju puuke ja kärbsed olid munenud käpa peale, mistõttu võttis ta osa puuke  ära ning andis loomale keefiri juua.

Keskkonnaameti looduskaitse osakonna bioloog Tõnu Talvi on ennegi sellise probleemiga kokku puutunud ja tema vastus oli ühene: «Kui leiate loomapoja, pole mitte midagi vaja teha ja mitte mingisuguses olukorras ei tohi neid kaasa võtta.»

«Juhul, kui oleks tegemist mõne haruldase liigiga, siis üritatakse looma või lindu ravida, kuid kährik on aga inimestele väga probleemne, sest ta levitab mitmeid haigusi ja kui loomal on eluvaimu, jääb ta ellu, aga kui õnne ja eluvaimu pole, siis on see tema saatus,» lisas Talvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles