Austraalias otsitakse pommidraama korraldajat

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastase Madeleine isa William Pulver
18-aastase Madeleine isa William Pulver Foto: SCANPIX

Austraalias käib inimjaht väljapressijale, kes kinnitas hirmunud teismelise külge võltspommiks osutunud seadeldise, vahendas AFP.

Juhtunut on kirjeldatud meedias kui «midagi Hollywoodi filmi sarnast». Seadeldist tehti eile kahjutuks kümme tundi ning 18-aastane Madeleine Pulver kannatas kogu selle aja suures hirmus.

Kurjategija jättis sündmuspaigale ka kirja, mistõttu politsei käsitleb juhtumit kui väljapressimist. «Juhised olid kindlasti täpsed, need panid meid arvama, et me seisame silmitsi väga tõsise ja õiguspärase ohuga,» ütles New South Walesi politseitöötaja Mark Murdoch.

Koolitüdruku külge aheldatud seadeldis eemaldati eile südaööks ning Madeleine lasti uuesti oma vanemate juurde. «Ta ärkas täna hommikul päris heas usus,» kinnitas tüdruku isa William. «Ta on veidi väsinud, väikese valuga selle neetud seadeldise kümnetunnisest paigalhoidmisest,» lisas ta.

Politseil on mitmeid juhtnööre, mida seoses juhtumiga uuritakse. Sündmuste keerisesse sattunud teismeline ning mitmed teised inimesed kuulatakse üle lähipäevil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles