5 põhjust, miks Tallinn on sel suvel soomlaste seas reisihitiks

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink.
Tallink. Foto: Toomas Huik

Juulikuus pea miljon reisijat teenindanud Helsingi-Tallinna liini populaarsuse taga on mitmeid üksteist toetavaid põhjuseid, vahendab Soome ajaleht Taloussanomat Tallink Silja asepresidendi Pasi Näkki arvamust.

Tallink vedas juulikuus reisijaid üle Soome lahe aastatagusega võrreldes ligi 9,6 protsenti enam ehk  520 244. Võrreldes eelmise aastaga näitasid kasvu ka Eckerö Line 130 005 reisijaga ning Viking Line 221 079 reisijaga. Koos Linda Line'i reisijatega tegi see Taloussanomate andmeil kokku ligi 900 000 reisijat.

Tallink Silja asepresidendi Pasi Näkki hinnangul on Helsingi-Tallinna marsruudi suvise menu taga mitu üksteist toetavat põhjust:

1. Paljud inimesed on otsustanud mitme lühikese puhkuse kasuks ühe pika asemel. Sellist valikut toetab ka hiljuti Hollandi teadlaste tehtud uurimus, mille põhjal mitu lühikest puhkust annab parema efekti kui üks pikk.

2. Tallinnasse, ülejäänud Eestisse ja Balti riikidesse üldse sõidetakse üha enam kogu perega.

3. Mitmed reisiteenuse osutajad on leidnud oma nišis paremaid viise klientidele lähenemiseks ning sobivate toodete kujundamiseks.

4. Üha enam tulevad inimesed oma autodega, et sõita Tallinnast omal käel ka kaugemale.

5. Ehkki suureks mõjutajaks on Tallinna kultuuripealinna tiitel, on Näkki hinnangul palju olulisem eurole üleminek, mis on teinud hinnavõrdluse lihtsamaks ning võtnud ära vajaduse valuutavahetuse järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles