Aaviksoo: Kanniku 0,1 kohaga töötamine on mulle mõistetamatu

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kannik
Indrek Kannik Foto: Peeter Langovits.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on talle mõistetamatu, miks peab kaitseministeeriumi endine kantsler Indrek Kannik endiselt töötama ministeeriumis 0,1 töökoha koormusega.



«See on üks küsimus, mille olen tõstatanud. Välja arvatud akadeemilisel tööl, on inimesed riigiametis täiskohaga ühel tööl ja sellega peaks töösuhe ka piirduma,» ütles Aaviksoo Õhtulehele.

Kannik on peale 1093kroonise palgaga kümnendiknõuniku ameti 0,9 kohaga presidendi nõunik, mille eest talle mullu maksti 35 400 krooni kuus.

«Minul temaga tööalaselt kokkupuuteid pole olnud,» sõnas minister ja lisas, et küll on ta suhelnud Kanniku kui presidendi julgeolekunõunikuga.

Kanniku sõnul on ta Aaviksooga tööalaselt korduvalt suhelnud, viimati vähem kui kaks nädalat tagasi pärast NATO-Ukraina konsultatsioone.

«Kui peagi ametisse asuv uus kantsler Riho Terras praegust koostöövormi enam vajalikuks ei pea, olen loomulikult valmis ministeeriumist lahkuma,» ütles Kannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles