USA lubab Afganistanis samal kursil jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväe Chinook-tüüpi helikopter. Reede õhtul laskis Taliban granaadiheitjaga alla samasuguse kopteri, surma sai 38 inimest, nende seas 30 USA sõdurit.
USA sõjaväe Chinook-tüüpi helikopter. Reede õhtul laskis Taliban granaadiheitjaga alla samasuguse kopteri, surma sai 38 inimest, nende seas 30 USA sõdurit. Foto: SCANPIX

Ühendriigid lubavad Afganistanis samal kursil jätkata vaatamata traagilisele juhtumile, kui Taliban tulistas üleeile hilisõhtul riigi idaosas alla helikopteri, tappes 30 USA sõjaväelast.

Talibani vastases operatsioonis sai lisaks 30 ameeriklasele surma üks tsiviilisikust tõlk ja seitse Afgaani sõdurit. Rünnak on võõrvägede jaoks kõige ohvriterohkem alates 2001. aastast, mil USA koos teiste riikidega Afganistani tungis, vahendas AFP.

The Navy Timesi teatel kuulusid langenud ameeriklastest 17 mereväe eliitüksusesse (Navy SEALs), millele usaldatakse osa USA sõjaväe kõige ohtlikumatest missioonidest. Enamik ohvreid olid eriüksuse nn Team Six’i liikmed ehk kuulusid samasse rühma, mis tappis 1. mail Pakistanis Osama bin Ladeni.

Obama administratsiooni allikad on aga öelnud, et Afganistanis surma saanud eriväelased bin Ladeni operatsioonis kaasa ei löönud.

Lubaduse Afganistanis traagilisele kaotusele vaatamata samal kursil jätkata andis eile USA kaitseminister Leon Panetta. Ta ütles, et langenud sõdurite vaprus oli eeskujulik ja USA töötab ka edaspidi nende eesmärgi nimel muuta maailma turvalisemaks paigaks.

USA kõrgeim sõjaväelane admiral Mike Mullen ütles, et parim viis austada sõdurite ülimat ohverdust on jätkata võitlust mässuliste vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles