Investor: mitme lääneriigi reiting läheb langetamisele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Rogers.
Jim Rogers. Foto: SCANPIX

USA päritolu investor Jim Rogers ütles Reutersile antud intervjuus, et lähiajal langetatakse Suurbritannia ning veel mitme lääneriigi reitingut.

Rogersi hinnangul tegutses Standard & Poor’s liiga aeglaselt USAlt AAA taseme reitingu äravõtmisega. «Mõte, et USA reitingut alandati ja Suurbritannia oma mitte on hullumeelne,» sõnas Rogers. «On veel palju riike nagu Belgia, Hispaania, mille reitingut peaks USAle sarnaselt alandama,» lisas ta.

Rogers kutsus Euroopa riikide poliitikuid üles reaalsusele näkku vaatama ja laskma nõrkadel euroala riikidel end maksejõuetuks kuulutada. «Mõte trükkida uut raha juurde ja osta väärtusetuid võlakirju, selle asemel, et suruda inimesed pankrotti, on naeruväärne,» ütles ta.

Rogers tõi näiteks, et USAs on mitmed osariigid ja linnad pankrotti läinud, kuid see ei teinud lõppus Ühendriikidele ega dollarile. «See tekitas valu, väga kõva valu. Kuid niiviisi lahendatakse probleeme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles