Roiskunud ja haisev kala vedeleb Pärnamäe kalmistu kõrval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhani Pesu leidis roiskunud kala Pärnamäe kalmistu kõrvalt.
Juhani Pesu leidis roiskunud kala Pärnamäe kalmistu kõrvalt. Foto: Liis Treimann

Mähel elav soomlane Juhani Pesu käis jalgrattaga sõitmas ning jõudis otsapidi Pärnamäe kalmistu taha, kui tundis äkki hirmsat haisu. Siis märkaski ta puude vahel suurt hunnikut roiskunud räimesid ja kilusid.

Pesu hindas kala koguseks umbes 200 – 300 kilo. Lehkav hunnik oli vaevalt kümne meetri kaugusel esimestest haudadest vedelenud ilmselt juba mitu päeva, sest hais tahtis hinge matta. Roiskunud kalade kohal tiirles ja sumises aga terve parv kärbseid.

Kuid see polnud veel kõik. Kaladest natuke kaugemal puude vahel vedeles mingi löga, mis haisest kaladest veelgi jubedamalt. Oli näha, et liivasesse pinnasesse on kaevatud auk ning siis on eriti haisev ollus sinna sisse kallatud.

Mitte kaugele roisuvast kalast ning lögast jääb Äigrumäe küla. Võib ainult oletada, mida tunnevad küla elanikud, kui tuul hirmsa haisu nende kodudeni kannab ning roiskunud kala peal tiirlevad kärbsed kohale jõuavad.

Pesu oli ka linna keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni poole pöördunud, kuid sealsed ametnikud ei olnud looduse reostamisest Pärnamäe kalmistu taga veel midagi kuulnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles