Koolinoorte seas koguvad populaarsust kriket ja golf

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aarne Mäe

Eesti Koolispordi Liidu projektijuhi Henri Ausmaa sõnul koguvad pallimängude ja kergejõustiku harrastamise kõrval koolinoorte seas populaarsust kriket ja golf.

Ausmaa sõnul on nende Eestis vähem levinud spordialade juhid väga huvitatud oma ala kandepinna laiendamisest ning koolispordi liidu suvemängudel said nad õpilastelt positiivset vastukaja.

Kõige osavõturohkemad spordialad koolispordiliidu kalenderplaanis on Ausmaa sõnul siiski korvpall, võrkpall, jalgpall ja kergejõustik. Koolinoorte spordieelistused sõltuvad tema sõnul väga palju sellest, millise spordiala eestvedajad koolis või kooli asukohajärgses omavalitsuses tegutsevad.

«Kahjuks ei ole läbi viidud ühtegi uurimistööd mis selgitaks välja selle, et milliste spordialadega noored kõige meelsamini tegelevad,» tõdes Ausmaa.

Tema hinnangul ei saa kindlasti alahinnata ka lapsevanemate rolli lapse valikute suunamisel. «Kahtlemata on oluline tegur ka see, millisel spordialal on Eesti sportlased parasjagu edukad,» lisas Ausmaa.

Eesti Koolispordi Liit korraldab Eesti üldhariduskoolidele spordivõistlusi 15 erineval spordialal. Peale spordivõistluste korraldab liit kolm korda aastas ka tervisepäevasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles