Ansip: teenin hetkel ehk isegi liiga palju

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip saab oma sõnul enda palgaga suurepäraselt hakkama ning leiab, et teenib valitsusjuhina võib-olla isegi liiga palju.

Ta lisas, et pärast külmutamist ei saa siiski tema tasu enam liiga suureks nimetada, märkides siiski, et palga üle ta ei kurda.

Rääkides kõrgete riigiametnike palkade külmutamisest, leidis ta, et asju tuleks nimetada õigete nimedega ehk antud juhul on tegu ikkagi palgalangusega.

Ta kiitis aga omakorda mõtet ühtlustada kõrgete riigiametnike palkade aluseks olevad keskmised palgad, lisades, et on raske mõista olukorda, kus osade ametnike palgad sõltuvad eelmise aasta keskmisest, teistel eelmise kvartali keskmisest palgast.

Ta märkis, et õigem on töötasud need ühtlustada selles suunas, et osad neist langevad.

«Kõik keskmise arvutused viia kõige kõrgema keskmise palga tasemele ei ole kindlasti vastuvõetav. Seega keegi peab loobuma ja minu meelest peab see olema õiglane.»

Ta lisas, et pärast külmutamist ei saa tema tasu enam liiga suureks nimetada, märkides siiski, et palga üle ta ei kurda.

Üks kõrgete riigiteenistujate palkade külmutamise tulemusi on, et peaminister Andrus Ansipil tuleb peagi leppida praegusest tervelt 7056 krooni ja ministritel 6468 krooni väiksema töötasuga.

Parlamendi otsus, mis seob valitsusjuhi, ministrite, õiguskantsleri ja riigikontrolöri palgad 2007. aasta keskmise palgaga, sätestab Ansipi brutopalgaks 2009. aastal 68 016 krooni ja teiste töötasuks 62 348 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles