Jõgevamaa röövmõrvas süüdimõistetu taotleb kergemat karistust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu juunis mõistis Tartu maakohus karistuse kolmele mehele, keda politsei seostab Jõgevamaal Pajusi vallas aset leidnud röövmõrvaga. Kolmest süüdimõistetust kaks kaebasid otsuse edasi ringkonnakohtusse.

Maakohtu otsus on praegu vaidlustatud ning kriminaalasi on saadetud Tartu ringkonnakohtu menetlusse, kinnitas Postimehele Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Eaka naise tapmises piinaval viisil süüdi mõistetud Enn Tuuma (45) kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Aivar Kello taotleb maakohtu otsuse tühistamist ja Tuuma õigeksmõistmist mõlemas
talle süüks arvatud süüteoepisoodis.

Sama süüasja raames grupiviisilises röövimises süüdi tunnistatud Nikolai Grohovski (54) kaitsja vandeadvokaat Toomas Alp taotleb maakohtu otsuse tühistamist. Ta palub teha uue otsuse, millega Grohovski tunnistataks süüdi varguses ning lugeda talle mõistetav karistus kantuks eelvangistuses viibimisega.

Maakohtu otsusele on apellatsiooni esitanud ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Anneli Hinto, kes taotleb meestele ringkonnakohtus karmimat karistust.

Prokurör palub tühistada maakohtu otsuse, millega Grohovski mõisteti süüdi röövimises ja talle määrati 8-aastane vangistus. Ringkonnakohtult taotleb prokurör Grohovski süüdimõistmist röövmõrvas ja tema karistamist 14-aastase vangistusega. Sama taotles ta ka maakohtus.

Samuti taotleb prokurör uut otsust Sergei Tšolokjani (53) suhtes, kelle maakohus mõistis õigeks röövimisele kaasaaitamises. Hinto palub kohtul mõista Tšolokjan süüdi röövimisele kaasaaitamises ja tema karistamist 3-aastase vangistusega.

Süüdistuse järgi juhatas Tšolokjan Tuuma ja Grohovski 6. augustil 2009 Jõgevamaal Pajusi vallas Arisvere külas üksi elanud 77-aastase naise maja juurde, olles teadlik teiste süüdistatavate kavatsetusest panna toime röövimine.

Grohovski ja Tuum tungisid röövimise eesmärgil 6. augusti ööl vastu 7. augustit kannatanu elamusse, kus peksid ja piinasid eakat naist, põhjustades viimase surma.

Kokku said süüdistatavad naise elukohast röövimise käigus sularaha vähemalt 8850 krooni.

Tuuma süüdistatakse lisaks selles, et pärast tema ema saunas puhkenud tulekahju esitas ta 2009. aasta juulis kindlustushüvitise saamise avalduse juurde nimekirja esemetest, mida nimetatud kogustes ja süüdistatava nõutud summas tulekahju hetkel saunas ei olnud. Sellega pettis Tuum süüdistuse järgi kindlustusfirmalt välja 47 400 krooni.

Kõik kolm süüdistatavat on eelnevalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles