Liibanoni pantvangidraama kulude arve oli umbes 280 000 eurot

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Liibanoni pantvangidraama kulude arve oli umbes 280 000 eurot.

«See taotlus puudutab summat alla 300 000 eurot, ma ei mäleta, mis ta täpselt oli – 280 000 millegagi,» sõnas ta

Ansipi sõnul puudutab see summa dokumenteeritud kulusid, mida tegid erinevad ministeeriumid, kaitsevägi, teabeamet, kaitsepolitsei ning sisaldab lähetus- ja reisikulusid ja näiteks lennuki rentimist ning muudki.

Valitsus asub raha eraldamist arutama järgmise nädala istungi ajal.

Peaminister vastas ka küsimusele, et kas ta soovib kommenteerida spekulatsioone lunaraha teemal.

«Miks ma peaksin? Las spekulandid lase omavahel,» sõnas ta. «Mina selles küsimuses sõna ei võta.»

Rahandusministeerium tegi valitsusele taotluse eraldada raha Liibanonis pantvangis olnud ratturitega seotud kulutuste katmiseks.

Riigiasutuste eelnõude menetlemise süsteemis on valitsuse korralduse eelnõu tagasihoidliku pealkirjaga «Raha eraldamine».

Dokumentidega aga tutvuda ei saa, sest need on tunnistatud asutuse siseseks teabeks.

«Rahandusministeerium esitas Liibanoni kulusid puudutava korralduse eelnõu valitsusele selle nädala alguses. Kuni vastava korralduse andmiseni on materjalid märgitud asutusesiseseks kasutamiseks,» kinnitas ministeeriumi pressiesindaja Rainer Laurits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles