Vancouveri taliolümpia meenemünt jõudis Eestisse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad
Olümpiarõngad Foto: AFP / Scanpix

Kanada kuninglik rahapada (Royal Canadian Mint) vermis ametlikud meenemündid Vancouveris 2010. aastal peetava taliolümpia auks, et toetada mängude korraldamist. Need meenemündid on nüüd ka Eestis saadaval.

Vancouveri olümpiarahasid emiteeritakse aastatel 2007–2009, igal aastal üks seeria, millesse kuulub kolm kuld- ja viis hõbemünti, teatas Anneli Raikko ettevõttest Eesti Mündiäri.



Kuldrahade nimiväärtus on 75 dollarit ning tiraaž 8 000. Mündi kaal on 12 grammi, läbimõõt 27 millimeetrit. Vermimise kvaliteet on parim ehk proof. Kuldmüntide eripäraks on värviline kujundusmotiiv.



Hõberahade nimiväärtus on 25 dollarit ning tiraaž 45 000. Kaalu on mündil 27,78 grammi, läbimõõt 40 millimeetrit. Samuti proof-kvaliteet. Hõbemüntide


eripäraks on hologrammkujutis.



Kanada kuningliku rahapaja esindajana turustab kollektsiooni «Vancouver 2010» Eesti Mündiäri.



Olümpia- ja paraolümpiamängud on kanadalaste jaoks ääretult suur ja oluline spordisündmus. Praktiliste ettevalmistustega olümpiamängudeks ollakse jõutud juba üsna kaugele, suurem osa võistlusareenidest on valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles