Drambjani motiivid on hetkel teadmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Drambjan
Karen Drambjan Foto: Array

Täna pärastlõunal püstoli ja lõhkepakettidega relvastatuna kaitseministeeriumi rünnanud ning hiljem politseinikega peetud tulevahetuses hukkunud Karen Drambjani motiividest on uurijate sõnul veel vara rääkida.

«Loomulikult on täiesti mõistetevatel põhjustel siin motiividest ja asjade detailidest rääkida natuke vara,» sõnas kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Erik Heldna riigiprokuratuuris peetud pressikonverentsi alustuseks.

«Rääkida siin konkreetsetest motiividest kriminaalmenetluse puhul, mis on kestnud vaevalt vaid mõni tund, arvestades ka seda, et konkreetselt kahtlusaluselt seda enam küsida ei saa, siis kinnitada ega ümber lükata väiteid tema võimalike motiivide kohta on hetkel võimatu,» selgitas ta. Heldna sõnul ei viita ükski kapole teada olev andmekild, et rünnak oleks suunatud kaitseminister Mart Laari isiku vastu.

«See, miks selline tegu toime pandi, on vaja kriminaalmenetluses välja selgitada. Nagu öeldud, kriminaalmenetlus on kestnud ainult loetud tunnid, tõepoolest praegu küsimustele tema võimalikust motivatsioonist vastata ei oska. Praegu me ei tea, mis oli motiiv ja miks ta nii käitus. Ka see on vaja kriminaalmenetluse käigus välja selgitada, mis seal täpselt plahvatas ja toimus,» lisas põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste.

Drambjaniga ei peetud mingeid läbirääkimisi, Heldna sõnul pole veel kindel seegi, kas ründaja ja eriüksus verbaalse kontaktigi saavutas või asus Drambjan kohe tulistama. Lisaks püstolile olid ründajal kaasas lõhkepaketid.

«Ründaja relva ekspertiisi saame hiljem, praegustel andmetel oli tegemist püstoliga. Laske oli hulgi. Neid keegi praegu kindasti keegi ühe kaupa kokku lugenud ei ole. Ta kasutas erinevaid lõhke- ja imitatsioonipakette, millised täpselt need on, millise purustusjõu ja keemilise koostisega, laskem ekspertidel oma tööd praegu teha.» rääkis Heldna.

Ta kinnitas, et kogu rünnaku ja politseioperatsiooni käigus on hukkunud üks inimene, ründaja ise. Politseinike seas olid mõned saanud «väga kergeid kriimustusvigastusi.»

«Ründajal oli lõppfaasis tulevahetus politseiga, kelle suunas ta alguses tule avas, selgub kriminaalmenetluse käigus,» ütles Heldna.

«Ma pole meedik, seega ei oska vastata küsimusele, kuidas ta täpselt suri. Ründaja sai tabamuse ja selle tagajärjel ta suri. Ei, see ei olnud enesetapp. Selles ruumis, kus nii öelda lõppvaatus aset leidis, oli ta üksi.»

Kaitsepolitseiniku sõnul on vaja üle kuulata väga suur hulk tunnistajaid, et täpselt kolme tunni jooksul aset leidnud sündmused rekonstrueerida. Selleks võib minna päevi, kuid sellest võivad selguda Drambjani motiivid ja muud asjaolud.

«Menetluspoole pealt töö alles algab, seal on ära lõppenud praegusel hetkel ainult sündmuse lahendamine. Edasine töö on väga suur ja alles ees prokuratuuri juhtimisel. Siin on väga palju küsimusi, mis vajavad vastust,» sõnas Heldna lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles