Tulistaja kasutas kaitseministeeriumis püstolit Bernardelli-P-ONE

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: SCANPIX

Kaitseministeeriumis neljapäeval tulevahetuses hukkunud Karen Drambjan kasutas püstolit Bernardelli-P-ONE, mille jaoks tal oli olemas kehtiv relvaluba.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin ütles BNSile, et praegu on täpsustamisel, mitu lasku Drambjan kaitseministeeriumis tegi. «Menetlus selgitab täpse laskemoona hulga ja sooritatud lasud,» lausus Merzin.

Itaalia päritolu püstoli Bernardelli-P-ONE kaliiber on üheksa millimeetrit ning sõltuvalt salvest saab sellest tulistada 12-16 lasku.

Käivitatud kriminaalmenetluse eesmärk on muu hulgas selgitada, kust sai tulistaja vahendeid lõhkelaengute valmistamiseks. «Praegu on teada, et tegemist oli isevalmistatud lõhkeseadeldistega. Kriminaalmenetlus selgitab, kes ja mis asjaoludel seadeldised valmistas,» lausus Merzin.

Kriminaalmenetluse raames praegu kahtlustusi esitatud ei ole.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad seadusliku aluseta vabaduse võtmist, ähvardamist, lõhkeseadeldise ebaseaduslikku käitlemist ning mõrvakatset.

Neljapäeva pärastlõunal tungis 1954. aastal Armeenias sündinud Eesti kodanik Karen Drambjan kaitseministeeriumi hoonesse ja avas seal tule. Drambjan sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus, tal oli mitmeid kuulihaavu. Sündmuse käigus sai üks politseinik kergemalt vigastada ja teine sai tabamuse kuulivesti, mis ametnikku ei vigastanud.

Sündmuste käigus prokuratuuri teatel otseselt pantvange ei võetud, kuid kaks kaitseministeeriumi hoones viibinud inimest olid vähem kui pool tundi sissetungija kontrolli all. Püstoliga kaitseministeeriumisse tunginud ja seal tule avanud Karen Drambjanil oli kaasas üle kümne lõhkekeha ja ligi sada padrunit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles