IRL võttis põhikirja muudatused vastu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liit otsustas tänasel erakorralisel suurkogul heaks kiita muudatused erakonna põhikirjas, millega püütakse partei siseelu avatumaks muuta.

Viljandimaal toimuval suurkogul viibinud Postimehe reporter andis teada, et muudatused võeti vastu 153 poolthäälega. Vastu oli kolm inimest, erapooletuid 12.

Erakonna esimees Mart Laar naljatas, et 99-protsendiline häälteenamus jäi saamata, nii et Nõukogude Liiduga tegemist ei ole.

Üks erapooletuks jäänu oli Andres Herkel, kelle hinnangul tulnuks põhikirja rohkem muuta kui seda nüüd tehti.

Postimees on varem kirjutanud, et põhikirja muudatused peaksid partei siseelu avatumaks muutma. Näiteks Andres Herkel ja Tõnis Lukas olid teinud ettepaneku muuta partei erinevate kogude valimiskorda, mis vähendaks enamuse võimalust kogusid üksnes oma kandidaatidega täita. Samuti tehti ettepanek karmistada parteiliikmeks vastuvõtmise korda – edaspidi peab iga IRLi liikmeks astuda soovija esitama omakäelise või digiallkirjastatud avalduse, milles kinnitab, et vastab erakonnaliikmele esitatud nõuetele ja esitab muud nõutud andmed.

Oluline ettepanek oli ka sisevalimiste kohustuslikuks tegemine valimisnimekirjade kokkupanekul.

Suurkogul kinnitati ka erakonna majandusaasta aruanne. Erakorraline suurkogu toimub IRLi suvepäevade raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles