Aaviksoo koondamisnimekirjas on kalli koolituse saanud Mikko

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalli koolituse teeninud ministeeriumi nõunik Madis Mikko peab ameti maha panema.
Kalli koolituse teeninud ministeeriumi nõunik Madis Mikko peab ameti maha panema. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jaak Aaviksoo puhastab oma ametnike ridu, lastes teiste hulgas lahti ministeeriumi nõuniku Madis Mikko, keda ootas eelmise kantsleri heakskiidul ees pea poole miljoni kroonine koolitus Roomas.


Koondamine ootab ees seitset inimest. Minister Aaviksoo ütles eile, et koondamise põhjuseks oli teistele ministritele antud lubadus kärpida kaitseministeeriumi keskaparaadi kulusid kaheksa protsendi võrra nagu ka teistes ministeeriumides ning seda hoolimata järgmisel aastal kasvavatest riigikaitsekuludest.

«Me talitaksime kaitseministeeriumis vääralt, kui käituksime siin teistest ministeeriumidest erinevalt,» lausus Aaviksoo.

Koondamine säästab neid kaadrikaitseväelasi, keda on buumiajal lahkunud inimeste tõttu tööle pigem juurde vaja. Küll kehtib kaheksaprotsendine kokkuhoiuvajadus näiteks kaitseressursside ameti puhul. Välisluurega tegeleva teabeameti kohta lausus Aaviksoo vaid, et selle eelarve jääb järgmisel aastal samaks.

Kümnest sel nädalal koondatud ametikohast seitsmel töötas Aaviksoo sõnul ka tegelikult inimene. Teisel poolaastal on kaitseministeeriumis selle avalike suhete osakonna juhataja Martin Jaško sõnul koondatud 21 ametikohta ning reaalselt on aasta lõpuks töökoha kaotanud kaheksa inimest. Kuna kõiki koondatuid pole sellest veel teavitatud, siis täpsemat infot Jaško koondamiste kohta anda ei soovinud.

Kaitseministeeriumi eelarve peaks järgmisel aastal olema 1,9 protsenti SKTst erinevalt selle aasta 1,8 protsendist. Ent hiljutise majanduskasvu languse prognoosi tõttu võib järgmise aasta kaitseministeeriumi eelarve langeda kuni 300 miljoni krooni võrra.

Aaviksoo sõnul võib see kaitseministeeriumis kaasa tuua edasisi koondamisi, kuigi ta teeb kõik võimaliku, et seda vältida.

Seitse koondatud ametikohta on Aaviksoo sõnul kaitseministeeriumi asekantslerite vastutusalas ja kolm neist on kantslerile alluvate inimeste seas. Postimehe andmetel on tuntuim koondatu kaitseministeeriumi nõunik Madis Mikko, kes veel aasta eest juhtis ministeeriumi avalike suhete osakonda.

Mikkole määras eelmine kantsler Lauri Almann viimasel päeval enne ametist lahkumist 415 300-kroonise koolituse Roomas NATO kaitsekolledžis. See oli vaid kaks nädalat enne Mikko koondamisotsust, ent Aaviksoo tühistas koolitusotsuse mõne päeva eest. Lisaks määras Almann nõunik Märt Piiskopile ligi 50 000 krooni suuruse ergutuse hea töö eest. Lisaks peaks Aaviksoo sõnul vabatahtlikult ametist lahkuma ministeeriumi 0,1 kohaga nõunik Indrek Kannik, kellega on ministri sõnul selles ka kokkuleppele jõutud.

Kaitseministeeriumi koondamised


•    2008. aasta II pooles on kaitseministeeriumis koondatud ja koondamisel 21 ametikohta. Nende hulgas on nii täitmata kui ka täidetud ametikohad. Tuleva aasta alguseks lahkub kaitseministeeriumis viimase poolaasta koondamiste tagajärjel kaheksa inimest.


•    Tuntuim koondatu on Postimehe andmetel kaitseministeeriumi endine avalike suhete osakonna juhataja Madis Mikko, kellele ametist lahkunud kantsler Lauri Almann tahtis veel paari nädala eest määrata üle 400 000 krooni maksva koolituse. Aastal 2003 jäi Mikko politseile vahele purjus peaga auto juhtimisega.


•    Vabatahtlikult lahkub ametist ministeeriumi 0,1 kohaga nõunik Indrek Kannik, kes põhikohaga töötab presidendi kantseleis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles