CV Online: enim vaadatakse avaliku sektori tööpakkumisi

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini

Tööportaali CV Online’i statistikast selgub, et tööotsijate seas on populaarseimaks rubriigiks avaliku sektori tööpakkumised.

Tööotsijate seas on CV Online'i turundusjuhi Heikko Grossi sõnul populaarseimaks rubriigiks avaliku sektori tööpakkumised. «See võib viidata teatavale stabiilsuse soovile, tulenevalt eelnevatel aastatel erasektoris valitsenud ebakindlusele.» Teine enim külastatud valdkond on administratiivtöö, sellele järgneb juhtimine.

Samas ei lähe tööotsijate omandatud haridus kokku pakutavate töökohtadega: nii näiteks on töökuulutusi palju IT valdkonnas, sel ajal kui tööotsijate seas on on IT haridusega spetsialiste vähe ning populaarsusemaid omandatud erialasid on hoopis juura.

Samas on juura omandatud erialadest populaarsuselt teisel kohal, kuid tööpakkumiste arvu poolest on see valdkond viimaste seas.

«Juura puhul võivad küll osad pakkumised liikuda ka muude kanalite kaudu, kuid probleemile viitab see siiski – omandatud erialad, tööpakkumiste arv ja see, mis valdkonnas soovitakse töötada, ei ole hetkel väga hästi tasakaalus, » selgitab Gross.

Töö leidmine on kõige raskem äsja kõrghariduse omandanud töökogemusteta noortel ning umbes 55-aastastel ja vanematel inimestel, kes on töötuks jäänud.

«Paljud tööandjad peavad riskantseks otse nö koolipingist värvata, samuti vaadatakse kriitilisema pilguga vanust,» ütles Gross, lisades, et see ei pruugi paljudel juhtudel tegelikult sugugi põhjendatud teguviis olla. «Samas käib värbamine siiski  kandidaadipõhiselt, hinnatakse ikkagi inimest tema hariduse, omaduste ja võimekuse pinnalt.»

Tööturul valitsevates trendidest toob Gross välja välismaiste töökohtade kasvava populaarsuse.

«Tegemist ei ole veel väga suurte numbritega võrreldes kõigi värbmaistega, kuid trend on suunas, et üha enam inimesi kaalub ka välismaiseid tööpakkumisi ning samas ka piiritagused tööandjad värbavad Eestist endale töötajaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles