Swedbank: Väätsa Agro finantsnäitajad ei võimalda saneerimist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saneerimismenetluse algatamise üheks eelduseks on adekvaatsed finantsnäitajad, kuid Väätsa Agro ei ole esitanud 2010. aasta majandusaasta aruannet ei kohtule, Äriregistrile ega ka võlausaldajatele, teatas Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski juhtimise divisjoni Eesti üksuse juht Mary Virves.

«Pangale jääb arusaamatuks, kuidas Väätsa Agro omanikud, kelleks on alates eelmise aasta algusest meile tundmatu firma ACC Conquistador Holding Ltd, kavatsevad saneerida ettevõtet, mis on kaks aastat olnud negatiivse omakapitaliga,» kirjutas Virves pressile saadetud teates.

«Swedbank toetab Väätsa Agro tegevuse jätkumist. Pank ei ole põhimõtteliselt saneerimismenetluste vastu, kui ettevõtte majandustulemused seda võimaldavad ja võlausaldajate õigusi ei rikuta. Kahetsusväärselt on teadlikult tekitatud olukord, kus pangal ei ole tänases situatsioonis võimalik saneerimiskava toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles