Žalgiris hankis NBAst nimeka mängujuhi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ty Lawson (palliga) hakkab kandma Kaunase Žalgirise särki.
Ty Lawson (palliga) hakkab kandma Kaunase Žalgirise särki. Foto: SCANPIX

Leedu korvpalliklubi Kaunase Žalgiris teeb hooaja eel mitmeid täiendusi ning viimati lisati kaks meest tagaliini.

Sarnaselt paljude teiste Euroopa klubidega otsustas ka Žalgiris endale nimeka mängija hankida NBAst. Žalgiris jõudis kokkuleppele Denver Nuggetsi mängujuhi Ty Lawsoniga, kes jääb Leedu meeskonda kuni NBA tööseisaku lõpuni, kirjutab lithuaniabasketball.com.

«Sõlmisime lepingu kuni tööseisaku lõpuni, kuigi varasemalt olime me teatanud, et otsime mängijaid, kes jäävad meiega terveks hooajaks. Siiski on mängijateturul olukord muutunud ja tööseisak võib kesta arvatust kauem,» sõnas Žalgirise peadirektor Paulius Motiejunas.

Eelmisel hooajal viskas Lawson Nuggetsi eest keskmiselt 11,7 punkti, jagas kaaslastele 4,7 resultatiivset söötu ja võttis 2,6 lauapalli. NBA mängijatest sõlmis Žalgiris sel suvel teatavasti lepingu ka Sonny Weemsiga, kes seni kuulus Toronto Raptorsi ridadesse.

Lisaks jõudis Žalgiris kokkuleppele ka horvaadist tagamängija Marko Popoviciga, kes eelmisel hooajal kuulus Kaasani Unicsi ridadesse.

Unicsi ridades nimetati Popovic Ühisliiga aasta parimaks mängijaks. Ühisliigas viskas ta keskmiselt 17,8 punkti, võttis 2,3 lauapalli ja jagas 4,9 resultatiivset söötu.

Unicsiga võitis Popvic mullu EuroCupi tiitli. EuroCupi sarjas jäi tema arvele keskmiselt 13,8 punkti.

Popovic on ka varasemalt Žalgirise ridadesse kuulunu, horvaat mängis Leedus 2006. kuni 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles