Süüria võimud avasid sadamalinnas uuesti tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdurid.
Süüria sõdurid. Foto: SCANPIX

Süüriast laekub pidevalt uusi teateid, et julgeolekuväed on nüüd avanud tule Latakia sadamalinna pihta. Tulevalingus on hukkunud juba kümneid inimesi.

Inimõiguste organisatsioon Syrian Observatory for Human Rights teatas, et ohjeldamatu kuulipilduja ja automaatrelvade tuli avati täna hommikul lisaks Latakiale ka Ramelis, Masbah al-Shaabis ja Ain Tamras. Tulistamine kestis üle kolme tunni, vahendab AFP.

Alates pühapäevast on Latakias tapetud 30 tsiviilisikut. Üleeile teatati, et sõjaväelased on avanud Latakia pihta tule merelt.

Süüria uudisteagentuur SANA eitab merel toimunud operatsiooni.

ÜRO Palestiina põgenike abiorganisatsioon teatas aga täna, et 5000 põgenikku pidi Rameli põgenikelaagrist Latakia lõunaosas tulistamise tõttu lahkuma.

Latakia Al-Slaibeh äärelinna elanik Yamam Alsham lisas AFP-le interneti vahendusel, et tulistamine on vahetpidamatu. «Oleme hakanud harjuma magamisega ja ärkamisega iga päev tulistamise heli peale. Tulistamine tuleb tavaliselt julgeolekuvägede poolt, kes on paigutatud ümbritsevate koolide katustele,» sõnas ta.

Süüria võimud kordavad pidevalt, et võitlevad relvastatud rühmitustega. Inimõiguslaste teatel on tegu aga tavaliste tsiviilisikutega.

Alates märtsist, kui rahutused algasid, on tapetud üle 2000 inimese. Augusti esimese kahe nädala jooksul on tapetud juba 260 inimest, nende hulgas 14 naist ja 31 last.

Mitmed välisriigid on palunud Süürial kohe vägivald lõpetada,  seda on soovinud ka naaberriigid Jordaania ja Türgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles