Maret Ani tegi profitennisega lõpparve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani
Maret Ani Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eelmise aasta kevadest saadik erinevate vigastustega kimpus olnud Eesti tennisist Maret Ani teatas tänasel pressikonverentsil, et otsustas oma sportlaskarjääri lõpetada.

29-aastase Ani ebaõnnejada sai alguse mullu mais, kui ta vahetult enne Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste kvalifikatsiooni raudteejaamas kaht suurt kotti kandes trepil komistas ja vigastas rannet.

Segadus vigastuse tõsiduse ümber tähendas seda, et juuni alguses naasis Ani väljakutele ja osales kolmel järjestikusel ITFi turniiril, võites neljast mängust vaid ühe. Juuli alguses mängis ta Rootsis Båstadis WTA turniiril, kus piirdus avaringiga. Augusti lõpus teatas ta, et pole vigastusest paranenud ja on sunnitud tegema pooleaastase pausi.

Tegelikult venis aga paus märksa pikemaks, kuna lisaks randmevigastusele segas teda ka põlvevigastus.

Jaanuaris tegi Ani koos Anett Kontaveitiga kaasa Tallinnas peetud ITFi turniiri paarismängus ning käis seejärel väljakul Föderatsiooni karikasarja matšides Hispaania ja Valgevene vastu.

Mais tunnistas Ani, et kui tervis täitsa korda ei saa, pole tal mõtet tippsportlasena jätkata. «Tahe on olemas, tennisemängimise isu pole kuskile kadunud. Aga tean, et tagasitulek oleks jube raske. Ma ei taha niimoodi, et hakkan jälle otsast peale ja kuu aja või paari nädala pärast pean jälle pausi pidama, sellist tahet mul ei ole,» rääkis Ani maikuus Postimehele. «Mul on olnud aega igasuguste mõtetega harjuda, olen jõudnud ka muud elu elada, mitte ainult tenniseväljakul, nagu vahepeal, ja see ei hirmuta mind üldse.»

Ani võitis karjääri jooksul seitse ITFi turniiri, tema kõrgeimaks edetabelikohaks jäi 63. Praeguseks on Ani maailma edetabelist välja langenud.

WTA turniiridel olid Ani säravaimateks saavutusteks 2006. aastal 180 000 dollari suuruse auhinnafondiga Acapulco turniiril poolfinaali jõudmine ning seejärel 2,1 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga mainekal Indian Wellsi turniiril kaheksandikfinaali jõudmine.

Suure slämmi turniiridel ei õnnestunud Anil üksikmängus kordagi avaringist edasi pääseda, kuid paarismängus jõudis ta 2004. aastal Austraalia lahtistel meistrivõistlustel koos tšehhitari Libuše Prusovaga poolfinaali, 2006. aastal jõudis ta koos Meilen Tu’ga Prantsusmaa ja USA lahtistel 3. ringi ning Wimbledonis 2. ringi.

Ani on mänginud ka kahel olümpial - 2008. aastal Pekingis pääses ta viimasel hetkel üksikmängutabelisse, kuid kaotas avaringis Lucie Safarovale. Nii 2004. kui 2008. aastal osales ta koos Kaia Kanepiga ka paarismängus, mõlemal korral piirduti avaringiga.

 

MARET ANI

Üksikmängud

Tulemused (võidud-kaotused): 334-259

Turniirivõidud: 0 WTA; 7 ITF

Kõrgeim koht edetabelis: 63. (15. mai 2006)

Paarismängud

Tulemused (võidud-kaotused): 194-142

Turniirivõidud: 0 WTA; 17 ITF

Kõrgeim koht edetabelis: 39. (5. aprill 2004)

Austraalia lahtiste meistrivõistluste poolfinalist naiste paarismängus aastal 2004 (koos Libuše Prusovaga).

 

Maret Ani on Eesti naiskonda Fed Cupil esindanud alates 1998. aastast ning on võitnud 43 kohtumist.

1997. ja 2007. tuli Ani naispaarismängus Eesti meistriks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles