Stoltenbergi juhitava Töölispartei populaarsus üha suureneb

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra peaminister ja Töölispartei liider Jens Stoltenberg
Norra peaminister ja Töölispartei liider Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX

Norra Töölispartei populaarsus näitab kohalike valimiste eel jätkuvalt tugevat tõusu, selgub värsketest gallupitest.

Parempoolsete pooldajate arv näitab langustendentsi, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Ajalehes Dagens Näringsliv avaldatud küsitluse järgi hääletas töölispartei poolt praegu 39,1 protsenti norralastest. See on 10,8 protsendipunkti enam kui juulikuises gallupis.

Töölispartei poolehoidjate arv on viimase tosina aasta suurim.

Parempoolse Höyre partei populaarsus vähenes 5,7 protsendipunkti võrra 22,2 protsendini, Progressipartei oma kahanes 5,1 protsenti 17,5 protsendini.

Uudisteagentuuri ANB uuringu järgi toetab Töölisparteid 38,5 protsenti, mis on 7 protsendipunkti enam kui eelmises küsitluses. Höyre toetus on 22,5 protsenti (-2,6 protsendipunkti) ja Progressiparteil 16,9 protsenti (-3,0 protsendipunkti).

Valimisekspertide sõnul võib Töölispartei populaarsuse taga olla osaliselt juulikuistele terrorirünnakutele järgnenud sümpaatiapuhang, kuna tegemist on peaministri Jens Stoltenbergi erakonnaga, kelle käitumine ja sõnavõtud leidsid siis üksnes positiivset kajastamist.

Samas arvavad eksperdid, et tegelikult on töölispartei menu taga see, et seni passiivsena olnud poolehoidjad on nüüd avalikult oma toetust kinnitanud.

Kohalikud valimised leiavad Norras aset septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles