YFU Eesti: teeme kõik, et selline asi ei korduks

, YFU Eesti tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kontram.
Oliver Kontram. Foto: Erakogu

YFU Eesti MTÜ tegevdirektor Oliver Kontrami hinnangul on kahe vahetusõpilasega Argentiinas juhtunu väga kahetsusväärne ning organisatsioon püüab omalt poolt teha kõik, et sellised juhtumid ei korduks.

YFU Eesti hinnangul on tegu kahetsusväärse juhtumiga ning eriti taunitav on, kui sellised sündmused korduvad. Paraku ei teavitatud aastaid tagasi Eesti tüdrukuga juhtunust toona YFU Eesti esindust, mistõttu ei saanud YFU Eesti omalt poolt juhtumi kordumise vältimiseks midagi teha. Nüüd aga teeme kindlasti kõik, et selline asi enam ei saaks juhtuda.

Antud juhtumi puhul kontrollis vahetusperekonna sobivust vastuvõttev organisatsioon ehk YFU Argentiina.

Teemasse suhtutakse nii siit kui sealtpoolt väga tõsiselt ja hetkel on algatatud juhtumi YFU sisene uurimine ning seetõttu on veel vara kommenteerida, millised võiksid olla uurimise tulemused või kasutusele võetavad meetmed.

YFU jaoks on programmis osalejate turvalisus kõige tähtsam ning nii YFU personal kui programmides osalejad saavad kohustuslikus korras koolituse, kuidas käituda seksuaalse ahistamise korral ning kui ilmneb sellekohane oht, siis õpilane paigutatakse koheselt ümber, et tagada õpilase turvalisus. Peame väga oluliseks, et sellistest teemadest räägitakse, riske teadvustatakse ning programmides osalejaid valmistataks ette sellisteks juhtumiteks.

YFU Eesti kontrollib põhjalikult perekondi, kelle juurde Eestisse tulevad õpilased paigutame. Tehakse personaalseid kohtumisi perede kodudes ning kasutatakse kõiki seadusega ettenähtud võimalusi, et saada teada perede tausta. Samad kriteeriumid ja nõuded kehtivad kõikidele YFU organisatsioonidele, küll aga võib teostus erinevates riikides erineda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles