Marko Mihkelson: Trumpi hommikune säuts rullis Putini ees punase vaiba lahti (5)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump ja Putin
Trump ja Putin Foto: Kuvatõmmis videost

Donald Trump rullis oma hommikuse säutsuga Vladimir Putini ees lahti punase vaiba ning kahe riigipea kohtumine on suurem võit Venemaale, sõnas Kuku raadiole antud intervjuus Helsingis viibib riigikogu liige Marko Mihlekson. 

Mihkelsoni sõnul ei ole mõtet praegu spekuleerida Trumpi ja Putini kohtumise tulemuste üle, sest õige pea saavad need pressikonverentsil avalikuks. 

Trumpi hommikust säutsu, milles Trump ütles, et USA ja Venemaa suhted on varasemate administratsioonide süül halvemaks kui kunagi varem, nimetas Mihkelson «punase vaiba lahtirullimiseks Putinile». Nõnda tunnistas Trump Mihkelsoni sõnul, et vaid USA on teinud vigu, Venemaa mitte. 

Kahe riigipea kohtumine on Mihkelsoni hinnangul suurem võit Putinile, sest see toob Venemaa välja isolatsioonist, kuhu riik pärast Ukraina vastu sõja kuulutamist sattus. «Putini jaoks olulisem on saavutada kas täna või tulevikus sõnum, kus aktsepteeritakse Venemaa võimu Ukraina üle ja mitte ainult.»​

Trumpile on kohtumist Mihkelsoni sõnul vaja pigem selleks, et kodumaal saaks valijatele näidata, et ta on Putiniga kohtunud ning asunud jääd sulatama. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles