Rannama: Kaia tunneb, et jalad kannatavad koormust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi mullusel US Openil.
Kaia Kanepi mullusel US Openil. Foto: SCANPIX

Kevadest saadik vigastusega kimpus olnud ja viimasel kuul järjepanu võistlustest loobunud Eesti esireket Kaia Kanepi otsustas eile, et osaleb aasta viimasel suure slämmi tenniseturniiril US Openil.

«Kaia tunneb, et jalad kannatavad koormust ja võistlemist, eks viimane sõna jääb ju alati sportlasele endale,» sõnas Kanepi füsioterapeut Lauri Rannama. «Kindlasti on Kaia varasemaga võrreldes paremas seisus ning viimased treeningmängud on näidanud, et midagi hullu enam jalgadega ei ole.»

Kanepil diagnoositi aprilli alguses mõlema jala kannakõõluse kinnituskoha põletik, mis on tema tänavusele hooajale korraliku pitseri pannud. Esmalt oli ta võistluskarussellilt kuu aega eemal ning naasis uuesti mai alguses, kuid pärast Wimbledoni avaringis saadud kaotust tunnistas Rannama, et valutavad jalad pole lubanud Kanepil korralikult treenida ning seepärast peeti õigemaks võistlustest loobuda ja keskenduda taastusravile.

«Eks ole näha, kuidas ta nüüd pärast võistluspausi hakkama saab,» ei osanud Rannama hinnata, millises vormis viimati 20. juunil võistlusmängus osalenud Kanepi olla võiks.

Kuna aga jalad sajaprotsendiliselt terved ei ole, kas US Open on siis mingis mõttes ka risk? «Iga sportlane, kes läheb areenile, riskib millegagi, kunagi ei või teada, mis juhtub,» nentis Rannama.

Aprillis Kanepi tiimiga liitunud Rannama ise New Yorki ei sõida. «Aga võistlustel on alati arstid ja füsioterapeudid kohal ning vajadusel saab ta professionaalset abi,» kinnitas ta.

Maailma edetabelis 32. kohale langenud Kanepi on USA lahtistel meistrivõistlustel osalenud viiel korral, parim tulemus pärineb mullusest, kui ta jõudis veerandfinaali, kus kaotas venelanna Vera Zvonarjovale.

US Openi põhiturniir algab 29. augustil, järgmise nädala teisipäeval tehakse aga algust kvalifikatsiooniga, kus osaleb ka Eesti esinumber Jürgen Zopp. Lisaks teeb US Openi noorteturniiril kaasa Anett Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles