Eesti uueks kaitseatašeeks Ukrainas saab kolonel Vahur Murulaid

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Eesti kaitseatašee Ukrainas kolonel Vahur Murulaid
Uus Eesti kaitseatašee Ukrainas kolonel Vahur Murulaid Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti uueks kaitseatašeeks Ukrainas saab alates augustist kolonel Vahur Murulaid, senine sõjaväeatašee Risto Lumi lõpetab teenistuse praeguses ametis juuli lõpus.

Täna kaitseväe peastaabi väljaõppeosakonna ülemana teeniv Murulaid asub Eesti kaitseatašeena Ukrainas tööle 1. augustist, kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Murulaid alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal Kalevi pataljonis rühmaülemana, ta on teeninud erinevatel ametikohtadel Kalevi pataljonis, Scoutspataljonis ning 1. jalaväebrigaadis. 2004. aastal  oli ta Iraagis Eesti üksuse komandör ja 2007. aastal seal vanemstaabiohvitser. Murulaid on olnud ka kaitseväe ühendatud õppeasutuste lektor, kõrgema sõjakooli ülem ning Lõuna kaitseringkonna juht.

Kolonel Murulaid on lõpetanud Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste keskastmekursuse, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning täiendanud end Rootsis, Taanis, Suurbritannias ja Saksamaal.

Eesti senine kaitseatašee Ukrainas kolonel Risto Lumi on teeninud kaitseväe peastaabi ja maaväe staabi luureosakondade ülemana, aastatel 2008-2011 oli ta kaitseatašee Gruusias. Sellesse perioodi jäi ka Venemaa ja Gruusia vaheline sõda 2008. aasta augustis.

Kaitseatašee on riigi diplomaatilise esinduse juures töötav sõjaväespetsialist, kes on enamasti kõrgema aukraadiga tegevsõjaväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles