Inglismaa vanglatesse lisandub iga päev sadakond kinnipeetavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Pärast Inglismaal toimunud rüüstamislainet on vanglatesse hakanud lisanduma üle saja vangi päevas. Kui vanglate täitumine samas tempos jätkub, võivad vanglates üsna kiirelt kohad otsa saada.

Inglismaal ja Walesis on kokku 86 608 vangi. Viimase kuue päevaga lisandus neist 677 vangi, vahendab BBC.

Kohtud töötavad pärast mässu lõppemist Londonis ööpäev läbi, kuna kohtumõistmise järge ootavad veel sajad rüüsteretkel ja märatsemises osalejad.

Varem on räägitud, et Inglismaa ja Walesi vanglates oli vaba vaid kuni 2000 kohta, ametlikke numbreid pole vanglajuhtide ühing veel avaldanud. BBC andmetel on nüüdseks vaba 1200 kohta vanglates ja 200 immigratsioonikeskustes.

Nõudlus vanglakohtade järele kasvab eriti kiirelt just Londonis, mistõttu kaalutakse sulgemisele kuuluvate vanglate pikaajalisemat kasutust.

Eelmisel nädalal teatasid võimud, et kui kohtadest puudus tuleb, leitakse alternatiive. Näiteks võidakse kaheinimesekongidesse panna lisavoodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles