Kadrioru roosiaed oli täna laste päralt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 20. aastapäeval oli Kadrioru roosiaed laste päralt.

Evelin Ilves võttis täna Kadrioru roosiaias vastu kaks aastat tagasi 20. augustil sündinud lapsed oma vanematega.

Sarnane vastuvõtt korraldati roosiaias ka kaks aastat tagasi, kus Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 18. aastapäevaks kingiti kõigile 20. augustil Eestis sündinud beebidele paar Eestis valmistatud rahvusmustrites papusid.

Juba siis kinnitas Evelin Ilves soovi 20. augustil 2009 sündinud lastega ning nende peredega kontakti hoida ja vaadata, kuidas nende elu kulgeb.

«Need tüdrukud ja poisid sündisid samal päeval, kui sai täisealiseks esimene põlvkond kogu oma elu iseseisvas Eestis elanud lapsi. Need on lapsed, kes juhivad riiki ja ettevõtteid siis, kui meie oleme vanad. Nemad on meie suurim vara ja investeering,» lausus toona Evelin Ilves.

Täna Kadriorus ütles ta, et 20. august on Eestile nagu teine sünnipäev.

«Räägivad ju inimesedki, kel mõni raske õnnetus juhtunud ja nad sellest õnnelikult üle on saanud, et justkui oldaks uuesti sündinud. Nii läks meie riigil ka,» sõnas ta.

«Olla sündinud vaba kodanikuna täisealisesse vabasse riiki on suur õnn. See on teie emade-isade, vanaemade-vanaisade loodud Eesti. Meie kõik koos olemegi Eesti. Me peame seda hällist peale teadma ja iga päev meeles hoidma,» lisas Ilves.

Kõik lapsed said kingiks kaasa Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt väja antud kogumiku «Minu esimene raamat», näpunukud ja väikse Eesti lipu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles