Pallid seilasid heategevuse nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel peetud kuuenda Emajõe festivali üheks tähtsündmuseks kujunes palliralli, millega koguti raha Tartu kristlikule noortekodule ja Ropka mänguväljaku täiendamiseks.

Palliralli projektijuht Rainer Olgo ütles, et esialgsetel andmetel soetas endale kahe euro eest pileti, millega sai kaasa pallile käiva numbri, ligi 1500 inimest. «Ma usun, et esimese korra kohta läks päris hästi, järgmine kord tahaks natuke rohkem,» rääkis ta ja lisas, et ürituse tagasiside on olnud väga positiivne.

Kuigi palliralli algus lükkus vihmase ilma tõttu ligi pool tundi edasi, aitas see Emajõe festivali projektijuhi Aile Parmsoo sõnul pigem võistluspinget üles kruvida. «Kohutavalt lihtne on korraldada midagi kultuurimaja lava peal, aga kui me läheme jõe peale, võib ükskõik kui hästi läbi mõelda, aga lõpuks selgub ikkagi, et laev tuleb hoopis aeglasemalt,» tõi ta näite.

Festivali korraldajate teatel jäid ainsana ära laupäevale plaanitud langevarjuhüpped. «Langevarjurid tulid kohale ja ütlesid, et see ei ole pilvede tõttu võimalik,» nentis Parmsoo.

See-eest ei seganud ilm sugugi kalameeste jõuproovi. «Muidu oleks kõik parem olnud, kui ei oleks vihma sadanud, aga sellegipoolest tuli kalastama väga arvestatav seltskond,» märkis Parmsoo. «Eriti teeb head meelt, et tuldi võistkonniti.»

Emajõe festivali üks eesmärke on Parmsoo sõnul see, et inimesed hakkaksid jõge rohkem märkama. «Me ei pane jõge tähele, tegelikult on elu Emajõel olnud väga aktiivne,» selgitas ta. «Me ei vaata enam isegi veetaset ja kui öeldakse, et on üleujutus, siis võib-olla pöörame sellele tähelepanu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles