Pood: meil on veel müügil ka 75-vatiseid hõõglampe

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumuspäraste hõõglampide keelamises jõudis kätte uus etapp.Kui 2009. aasta sügisel keelati euroliidus toota ja importida 100-vatiseid hõõglampe, 2010. aastal 75-vatiseid, siis nüüd on järg jõudnud 60-vatiste pirnide kätte.
Harjumuspäraste hõõglampide keelamises jõudis kätte uus etapp.Kui 2009. aasta sügisel keelati euroliidus toota ja importida 100-vatiseid hõõglampe, 2010. aastal 75-vatiseid, siis nüüd on järg jõudnud 60-vatiste pirnide kätte. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi 75-vatiste hõõglampide tootmine ja importimine on Euroopa Liidus keelatud juba eelmise aasta septembrist, pole need poodidest siiani kadunud.

Keeluga koos kehtib tingimus, et kauplused võivad pirne müüa kuni laovarusid jätkub. Tõik, et 75-vatiseid pirne praegu poodides saada on, lubab arvata ka seda, et tänavu 1. septembris keelu alla minevaid 60-vatiseid pirne jagub veel mõneks ajaks.

Selveri poeketi andmetel pole praegu ostjate seas ka suurt paanikat.

«Hõõgpirnide müügi lõpetamine pole suuremat kokkuostmist kaasa toonud, sest alternatiiv säästupirnide näol on olemas, nende sortiment lai ning hinnad viimase aasta jooksul umbes kümne protsendi võrra langenud,» rääkis Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Samas tõdes ta, et hõõglampidel on oma arvestatav ostjaskond olemas – kõikidest müüdavatest pirnidest moodustavad hõõglambid ligikaudu 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles