Tarand ei esita veel valimisprogrammi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadid Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves
Presidendikandidaadid Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Huik

Kuigi Keskerakonna presidendikandidaadi kandidaat Indrek Tarand lubas täna hommikul pärast vastaskandidaat Toomas Hendrik Ilvese valimisprogrammi avaldamist tänasel kohtumisel pressiga see avalikustada, ta seda siiski ei teinud.

Tarand põhjendas seda kahe asjaoluga. Esiteks erakonnad suvel tema käest programmi ei küsinud, andes pigem mõista, et ei huvitu sellest.

Teiseks tahab Tarand oma käitumisega aidata kaasa sellele, et muudetaks ära seadus, mis ei luba presidendikandidaate üles seada varem kui paar päeva enne valimisi.

Tarand ütles, et tahab saada oma CVsse teist seadust, mis on tema tõttu ära muudetud, ilma et ta riigikogu liige oleks. Esimene muudatus puudutas suletud nimekirjade kasutamist europarlamendi valimistel.

Ta lubas, et avaldab oma programmi nädal aega enne seda, kui presidenti hakkab valima valijameeste kogu. Viimane juhtub aga siis, kui riigikogu ei suuda kolmes voorus riigipead ära valida.

Postimees.ee küsis Tarandilt esmaspäevasel kohtumisel ajakirjanikega, mis on kolm põhiargumenti, miks peaks kolme Toomas Hendrik Ilvese poolt hääletada lubanud erakonna parlamendisaadikud meelt muutma ja hoopis Tarandit valima.

Ka sellele küsimusele vastamisest ta tol päeval keeldus, lubades teha seda presidendivalimiste eelses kolmandas debatis ehk laupäevases tele-esinemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles