Tehasest tulev hais ajab Jaagupi küla elanikud kahte leeri

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnumaal Häädemeeste vallas asuva Jaagupi küla elanikud on jagunenud kahte leeri, kellest ühed võitlevad vihaselt kohalikust kalajahutehasest leviva haisu vastu ja teised kinnitavad, et kõik on korras.

Küla umbes 80 elaniku kahte leeri jagunemise põhjuseks on OÜ-le Alosa kuuluv tootmishoone, kus alates 2008. aastast kalajääkidest loomasööta toodetakse, vahendab ERR Uudised.

Kohalike kaebekirju on teele läinud arvukalt ja viimati kogusid ettevõtte vastased keskonnaametile saadetud kaebusele 40 allkirja, sest lehk meenutavat raipehaisu ega lase inimestel suvel õues aega veeta.

Teine leer on aga kahe käega Alosa poolt ja nende 31 allkirjaga läkituses lausa palutakse, et ettevõttel lastaks rahus kalarapetest loomasööta edasi toota, sest hais polevat sugugi väljakannatamatult hull.

Seni ilma välisõhu saasteloata OÜ Alosa omanikud keeldusid ETV kaamera ette tulekust, aga kinnitasid, et tänaseks on nad haisuvastastesse seadmetesse investeerinud juba 40 000 eurot ning kui peagi valmiv keskonnamõjude hinnang neile lisatingimusi seab, siis on nad nõus tegema ka mõistlikke täiendavaid investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles