Linnavõim tugevdab detailplaneerimise järelevalvet uue osakonnaga

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil luua linnakantselei sisekontrolöri teenistusse kolme ametnikuga järelevalve osakonna, et tugevdada järelevalvet detailplaneeringute menetlemise üle.

Osakond luuakse eesmärgiga «tugevdada järelevalve tegevust detailplaneeringute menetlemisel ning linnavalitsuse kindlustunde suurendamiseks, et erinevate komisjonide otsused on õiguskaitse aktidega kooskõlas,» seisab otsuse eelnõus.

Linna sisekontrolöri teenistuse koosseisu luuakse kolme ametikohaga järelevalve osakond, kuhu moodustatakse kaks uut ametikohta - osakonna juhataja ja üks juhtivspetsialist, lisaks viiakse menetlusosakonna koosseisust üle vanemspetsialisti ametikoht.

Linnavalitsuse eesmärk on suurendada linna sisekontrolöri teenistuse võimekust teostada järelevalvet planeerimismenetluse ja teiste kõrgendatud riskidega protsesside üle.

«Järelevalve osakonna moodustamise tingib vajadus tugevdada linna organisatsioonikultuuri ja avaliku teenistuse eetikat ning suurendada linnavalitsuse kindlustunnet, et linna asutustes rakendatavad juhtimis- ja kontrollimeetmed toetavad linna eesmärkide saavutamist, on õiguskaitse aktidega kooskõlas ning tagavad inim- ja varaliste ressursside mõistliku kasutamise ja varade kaitse,» seisab eelnõus.

Korraldus on ette valmistatud linnapea ettepanekul ja linna sisekontrolöri taotluse alusel.

Koosseisumuudatuse tulemusel suureneb linnakantselei koosseisuliste ametikohtade arv 234-lt 236-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles