Savisaar esitles meeskonda, keda usaldab

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar saatis avalduse, milles toob välja juhatusse kandideerivatest keskerakondlastest need, keda ta usaldab. Praegusest juhatusest ei kuulu nende hulka enam Jüri Ratas ega Deniss Boroditš.

«Mulle on ette heidetud, justkui puuduks mul neil valimistel meeskond. Küsitakse, kellega koos ma kavatsen Keskerakonda juhtida. Vastus on selge – minu meeskond on Keskerakonna juhatus,» märkis Savisaar täna tehtud avalduses.

«Loomulikult on inimesel ja inimesel vahe: ühed aitavad kaasa ja tahavad ka ise teha, teised poevad põõsasse. Ühed julgevad oma seisukohtadega välja tulla, teised susserdavad nurga taga; ühed on ausad ja lojaalsed, teised võivad ka noa selga lüüa. Inimesi on mitmesuguseid, ja poliitikudki on ainult inimesed,» kirjeldas Savisaar.

Savisaar loetles üles need juhatusse kandideerimiseks nõusoleku andnud keskerakondlased, keda ta usub ja usaldab ning omalt poolt juhatusse soovitab. Need on Mailis Reps, Kadri Simson, Enn Eesmaa, Aivar Riisalu, Marika Tuus-Laul, Kalev Kallo, Mihhail Korb, Aadu Must, Siret Kotka, Peeter Võsa, Ester Tuiksoo, Priit Toobal, Helmut Hallemaa, Jaanus Karilaid, Taavi Aas, Arvo Sarapuu, Rein Ratas, Toomas Vitsut, Raivo Raave, Enno Tamm, Märt Sults, Heimar Lenk, Olga Ivanova, Eevi Paasmäe, Vladimir Velman, Värner Lootsmann, Viktor Vassiljev, Heli Raevald, Peep Põdder, Ülle Juht, Ando Leps, Karin Tammemägi, Yana Toom, Katrin Siska.

«Neid on enam kui kolmkümmend inimest, nii et Teil on, kelle vahelt valida. See on suur meeskond ja ma ei näe, et kellelgi teisel on niisugust kõrvale pakkuda. Kindlasti see nimekiri ei ole täielik, sest paljud tublid keskerakondlased juhatusse ei kandideerinud ja seetõttu ei saanud ma neid ka teile valimisteks esitada,» selgitas Savisaar.

Nimekirjast puuduvad praegu partei juhatusse kuuluvad Jüri Ratas, Deniss Boroditš, Andres Vään ja Jaanus Riibe.

«Minu jaoks oleks meeldiv, kui sellesse nimekirja kuuluks ka Jüri Ratas. Olen tema suhtes arvamust juba avaldanud. Muidugi on ta üks minu poliitilistest lastest, isegi kui ta täna peab kavalaks seda maha salata,» märkis avalduses Savisaar.

Jaanus Riibe kuulub juhatusse automaatselt noortekogu esimehena ning Jüri Ratas kandideerib mitte partei juhatusse, vaid esimehe kohale, selgitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk. Tema sõnul Andres Vään ei kandideeri juhatusse. «Boroditš kandideerib, aga pole lihtsalt Savisaare nimekirjas,» kinnitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles