Kütusevaras jättis asfaldile lehkavad jäljed

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto kütusepaak. Fotol pole sündmusega seost.
Veoauto kütusepaak. Fotol pole sündmusega seost. Foto: Margus Ansu

Tartu politseil õnnestus pidada täna öösel kinni 32-aastane mees, kellel lasub tõsine kütusevarguse kahtlustus. Korrakaitsjad jõudsid mehe jälile minnes mööda mahajäetud jälgi.

Lõuna prefektuuri teatel saabus juhtimiskeskusesse kella 3.33 ajal informatsioon, et Lunini tänaval üritatakse veoautost kütust varastada.

Väljakutsele sõitnud patrullpolitseinikud saabusid sündmuskohale kaks minutit hiljem. Nad nägid ühe maja juures ka veoautot, mille kütusepaak oli lahti murtud, kuid lähiümbruses ei paistnud kedagi.

Lähemal vaatlusel leidsid korrakaitsjad veoauto kõrval mahavoolanud diislikütuse loigu. Selle juurest viisid Riia tänava suunas jalatsijäljed.

Mööda jälgi minnes jõudsid patrullpolitseinikud ühe maja õuele. Hoovis askeldas mees, kelle juurest õhkus tugevat diiselkütuse lõhna. Lisaks vastas ta ka helistaja kirjeldusele.

Hoovi läbiotsimisel leiti seitse kanistrit, neist kuues oli varastatud kütus.

Politseinikud viisid 32-aastase mehe arestimajja. Kinnipeetu isikuandmete kontrollimisel ilmnes, et tegu oli kohtu poolt 2005. aastal tagaotsitavaks kuulutatud mehega. Seda põhjusel, et isikule oli toona mõistetud varguse eest tingimisi vangistus, mille kontrollnõudeid ta ei täitnud.

Raskeveokist varastatud kütus tagastati selle omanikule ning juhtunu täpsemate asjaolude uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust.


Politsei soovitused kütusevaraste ohjeldamiseks

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur ütles, et kütust varastatakse tihedamini raskeveokitest ühel ilmselgel põhjusel - neil on suuremad kütusemahutid.

«Kaitseks varguse eest saab kütusepaagid lukustada, jätta sõiduk ööseks valvega parklasse või valgustatud kohta,» sõnas Suur.

Samuti soovitas politseijaoskonna juht võimalusel vähendada ööseks sõiduki paakidesse jäävat kütuse hulka ning tankida sõidukit pigem hommikuti, mitte õhtul, enne selle parkimist.

Ka kõigil kodanikel on oluline roll varguste tõkestamisel. Kui märkate öösel sõidukite läheduses katlast tegutsemist, teatage sellest viivitamatult politsei lühinumbril 110, ütles Suur. Operatiivne reageerimine, nagu antud juhtum näitab, võimaldab vargad tabada otse sündmuskohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles