Kaljuvee: Savisaare usaldusnimekiri on osaliselt bluff

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee
Lembit Kaljuvee Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare avalikustatud usaldusisikute nimekirjas on mitmeid, kes laupäeval partei kongressil toimuvatel uue esimehe valimistel Savisaare poolt ei hääleta, arvab erakonna staažikas liige Lembit Kaljuvee.

«Kui ma vaatan neid nimesid, siis on seal niisuguseid inimesi, kes minu arvates salajasel hääletusel Edgari poolt ei hääleta,» sõnas Kaljuvee. «Enamus ilmselt hääletab, aga mitte kõik.»

Kaljuvee on oma sõnul paljude erakonnakaaslastega kohtunud ning teab nende arvamust. «Seetõttu ei julge täna keegi ennustada, mis ülehomme toimub,» sõnas Kaljuvee. «Olen miskipärast erakonnas kohanud rohkem just selliseid, kes pooldavad uue esimehena Jüri Ratast. Kaldun arvama, et siit ida poolt [Virumaalt – toim.] tulijate hulgas on neid enam.»

«Savisaar laseb kõikidest raudadest ja kõikide relvadega, nagu temale kombeks – see ei üllata. Aga mina ei ole saanud vastust, miks tal sellist meeletut võitlust vaja on. Ma arvan, et ta saab ise aru, et paljudest aspektidest vaadates oleks Jüri parem esimees kui tema,» rääkis Kaljuvee, kes on ise Jüri Ratase kandidatuurile toetust avaldanud. «Kui ta parteist hoolib, võiks ju seda endale ja teistele tunnistada.»

«Olen seda meelt, et Jüri juhtimisel saaks meie rahaasjad korda palju kiiremini kui Edgari ajal. Teine asi, me näeme, et meediaga suhtlemine läheb Jüril paremini kui Edgaril. Kolmandaks ma arvan, et teiste erakondade juhtidega oskab Jüri paremini suhelda,» loetles Kaljuvee Jüri Ratase tugevusi Savisaare ees.

Kui esialgu pärast Jüri Ratase kandideerimisotsust spekuleeriti võimaluse üle, et Savisaar võib ise oma kandidatuuri maha võtta ja Ratase selja taha asuda, siis Savisaare viimase aja käitumine selleks lootust ei anna.

«Mina esimese hooga ka mõtlesin seda, et ega keegi pole igavene ja olles ise peaaegu 30 aastat erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid juhtinud, siis optimaalne juhtimisaeg on ikka kindlalt alla 10 aasta, kus saab väga produktiivselt tegutseda. Lootsin, et Edgar endale sellest aru annab, ma aru ei saa, miks ta seda ei tee!» naeris Kaljuvee.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar saatis eile avalduse, milles tõi välja juhatusse kandideerivatest keskerakondlastest need, keda ta usaldab. Praegustest juhatuse liikmetest ei kuulu nende enam Jüri Ratas ega Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles