Tallinna loomaaias leidis endale kodu haruldane kalakass

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakass erineb teistest kaslastest selle poolest, et ujub meelsasti ja kalu püüdes sukeldub.
Kalakass erineb teistest kaslastest selle poolest, et ujub meelsasti ja kalu püüdes sukeldub. Foto: SCANPIX

72. sünnipäeva tähistav Tallinna loomaaed sai endale paar nädalat tagasi uue harulduse - kalakassi nimega Otto. Kui kõik läheb hästi, saab Otto endale lähinädalail ka emase kaaslase.

Loomaaia avalike suhete juht Inari Leiman rääkis Postimees.ee´le, et isane kalakass Otto toodi loomaaeda Inglismaalt, kuid kes saab tema paariliseks ja kust emane loom tuuakse, pole veel selge.

Kalakasse on loomaaias olnud varemgi, kuid paraku ei suudetud neile siis paarilisi leida ning nad surid järglasteta.

Leimani sõnul on kalakass haruldane, kuna teda on loodusesse alles jäänud väga vähe ning teistest kaslastest erineb ta selle poolest, et ujub meelsasti ja kalu püüdes sukeldub. Varvaste vahel on neil ujunahk.

Ottot saavad huvilised Leimani sõnul loomaaias näha lõvimaja juures, kus asuvad ka teised kaslased ja ahvid. Kuna kalakassid on ööloomad ega armasta inimeste tähelepanu, siis ei pruugi nad Leimani sõnul end päevasel ajal külastajatele eriti tihti näidata.

Kalakass on võrdlemisi kogukas ning tema pruunikas kere on kaetud suurte tumedate laikudega, laubal ja turjal on pikivöödid.

Ta on kohastunud eluks märgadel aladel ja elutseb peamiselt Hindustani poolsaare idaosas, Sri Lankal, Indo-Hiinas, Malaka poolsaarel ning Sumatra, Jaava ja Bali saarel.

Kalakassi põhitoidu moodustavad kalad ja vähilaadsed, kuid ta püüab ka kõikvõimalikke linde ja imetajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles